Google Play felhasználói élmény növelése

Google Play appok minőségeAz okostelefonok számának rohamos emelkedésével párhuzamosan megnőtt azok száma is, akik már az élet minden területére vonatkozóan APP-okat gyártanak. Appok segítségével választhatjuk már lassan azt is ki, hogy aznap milyen ruhát vegyünk fel, milyen lesz napközben a kedvünk. Mivel már a szomszéd kisfiú is alkalmazást, játékot "gyárt" az okostelefonokra, a jószándék természetesen már a programok ilyen területén is megkérdőjelezhetőek. Ugyanis nem csak jóhiszemű és kedves alkalmazások látnak napvilágot, hanem azok száma is megnőtt, amelyek adatokat csalnak ki, vagy kárt tesznek eszközeinken, esetleg nem ajánlott, hogy gyermekünk kezébe kerüljön.

Alaposan meg kell nézni, hogy melyik alkalmazásnak adunk bizalmat, mielőtt letöltenénk, hiszen húst sem veszünk a bicigli csomagtartójáról értékesítő árustól.

Az Android Developers Blog-ban Eunice Kim Google Play termékmenedzsere a hét elején kifejtette, hogy arra törekszenek, hogy jobb felhasználói élményben legyen részük a felhasználóknak.

A Google Play-en bemutatták az új minősítési rendszert az alkalmazásoknál és játékoknál egyaránt. A fejlesztőknek címkézniük kell ennek segítségével, hogy milyen közönség részére lett az kifejlesztve. De nem bíznak mindent a fejlesztőkre, mert egy felállított szakértői csapat több nemzetközi hatósággal együttműködve egyenként is át fogja nézni az alkalmazásokat és külön megjelenítenek egy életkoron alapuló, általános értékelést is. A folyamat gyors, automatikus és ingyenes a fejlesztőknek.

Arra kérik a fejlesztőket, hogy ha az alkalmazásukat fent szeretnék tartani a Google Playen, akkor jelentkezzenek be a Developer Console-ba és töltsék le az új minősítési kérdőívet minden appjukhoz.
Azoknál az alkalmazásoknál és játékoknál, ahol nincs ez a minősítési kérdőív kitöltve, akkor meg fog jelenni egy "nem minősített", és bizonyos esetekben "blokkolt" jelzés.

Google Play új minősítési rendszere

 

Legyünk tudatos felhasználók!

Forrás: http://android-developers.blogspot

 

Élesné G. Szilvia SEO szakértőÉlesné G. Szilvia
SEO szakértő

Miért minket válassz?

  • Szupergyors, 1 perc alatt elvégezhető SEO teszt.
  • Részletes elemzés 80+ szempont alapján.
  • Költséghatékony, lényegretörő SEO eszköz.
  • Megbízható, sokat tesztelt megoldásokat tartalmaz.
  • Folyamatosan követett SEO elvek alapján módosítjuk tesztjeinket.

Kosár

A kosár tartalma 0 kupon.
Összesen 0 Ft
Bezár
A kupon sikeresen a kosárba került

Mit kapsz eredményül?

Seeky megmutatja az indexszámokat