Search Console eredmények a Google keresési találati listában

A Search Console (régi nevén Webmester eszközök), sosem csak a webmesterek részére volt hasznos program, hanem a weboldal tulajdonosok számára is elengedhetetlen információval szolgál. Mégis sokan nem ismerik, nem is tudnak arról, hogy egy ingyenes eszköz is rendelkezésükre áll annak vizsgálatában, hogy a weboldal hogyan teljesít: mely kulcsszavakra hányszor jelenik meg a keresési találatok között, hanyadik helyen, stb.

Google Search Console: olyan eszközök és erőforrások gyűjteménye, amelyek segítenek a weboldal tulajdonosoknak, programozóknak, marketingeseknek és SEO szakembereknek a weboldal fejlesztésében, hogy minél jobb helyen szerepeljen a Google keresési indexében, minél jobb teljesítményt nyújtson.

A Search Console népszerűsítésének is felfogható a mostani fejlesztés.

Hogyan láthatók a Search Console adatok?

Böngészőben be kell jelentkezni azzal a tulajdonnal, amellyel a Search Console-ban is ellenőrzött webhelytulajdonos vagy. A keresési mezőbe írj be olyan kulcsszót (kifejezést), amelyre valószínűsíted (ha nem tudod), hogy meg fogsz jelenni a keresési találatok között. Ekkor a hirdetési találatok alatt meg fog jelenni egy ilyen táblázat:

Search Console adatok a böngészőben

A táblázat az elmúlt 28 nap adatait vesz alapul és hasonlítja össze az előző időszakhoz képest.

3 fő adatot emel ki a kulcsszóval (kifejezéssel) kapcsolatban (Keresési statisztikák modul):

  • Kattintások száma
  • Megjelenések száma
  • Áltagos pozíció

Ezek a Search Console programban így jelennek meg: (Ne lepődjünk meg most sem, hogy nem egyeznek meg a számok ;) )
Régi felületben:

A kulcsszó keresési statisztikája a régi Search Console-ban

Újban:

A kulcsszó keresési statisztikája az új Search Console-ban

Nem csak ezt a rövid összefoglalót láthatjuk, hanem, ha nem vagy megelégedve ezzel a teljesítménnyel, akkor megnyomhatod a Fejlődési lehetőségek gombot.

Ekkor két lehetőséget ajánl fel a Google.

  1. "Összehasonlíthatja a lekérdezést webhelye általános teljesítményével." - A linkre kattintva megnyitja a Search Console felületét a Teljesítmény menüvel, hogy láthassuk a többi kulcsszót, amelyre megjelenik a weboldal a keresőben és azoknak milyen Kattintási, Megjelenési és Elhelyezkedési statisztikája van.
  2. "További információ arról, hogyan végezhet olyan változtatásokat webhelyén, amelyek segítségével webhelye az igazán fontos lekérdezések esetén nagyobb valószínűséggel jelenik meg." - A linkre kattintva a Search Console súgóban találjuk magunkat, ahol néhány sokaknak alapvető hasznos tanácsot kaphatsz itt: https://support.google.com/webmasters/answer/9050677

Ha nem ismered a Search Console programot, akkor azt javaslom, hogy bátran kattints rá. Nem bonyolult a rendszere, nézegesd és meg fogsz lepődni, hogy milyen hasznos információkra lelsz. Olyan statisztikákat láthatsz, mint pl. honnan mutatnak linkek a weblapodra; mely oldalaidon nem töltötted ki a title-t vagy meta description-t, vagy hol van azonosság; hol tart az oldalad indexelése, van-e valahol olyan hiba, amelyet nem tud feltérképezni a Google, stb.

 

Élesné G. Szilvia SEO szakértőÉlesné G. Szilvia
SEO szakértő

Miért minket válassz?

  • Szupergyors, 1 perc alatt elvégezhető SEO teszt.
  • Részletes elemzés 80+ szempont alapján.
  • Költséghatékony, lényegretörő SEO eszköz.
  • Megbízható, sokat tesztelt megoldásokat tartalmaz.
  • Folyamatosan követett SEO elvek alapján módosítjuk tesztjeinket.

Kosár

A kosár tartalma 0 kupon.
Összesen 0 Ft
Bezár
A kupon sikeresen a kosárba került

Mit kapsz eredményül?

Seeky megmutatja az indexszámokat