Kézi büntetés által okozott büntetés javítása

Kézi büntetés

Az olyan esetekben, amelyekben valamely törvényi szabály megsértése, szerzői jogi sérelem, strukturált adatok (Schema) nem minőségi irányelvnek megfelelő használata (pl. látogatók számára félrevezető tartalom jelölése), SPAM műveletek, stb. történik, akkor bejelentések és egyedi vizsgálatok alapján kézi büntetést szabhat ki a Google. A manuális büntetés az egyedüli olyan Google büntetés, amelynek hatása a weboldali hibajavítások után viszonylag rövid időn belül orvosolható.

Kézi büntetés javítása: javítsd ki az üzenetben megjelölt hibát!

Attól függően, hogy milyen hibát jelölt meg a Google az üzenetben, attól függően kell nekikezdeni a javításnak.

Példák:

Szerzői jogi (DMCA) sérelem

Digital Millennium Copyright Act (Digitális Évezred Szerzői Jogi Törvény)

A Google Search Console-n küldött levelében megküldi azokat a linkeket, amelyek a törvénybe ütköznek. Pl. ha egy képet sérelmez, akkor az URL megnyitásával láthatod, hogy melyik képpel van gond. Nézz utána, hogy a jelzett képet honnan szerezted. Te készítetted? Vásároltad? Vagy csak valahol megtetszett és letöltötted? Első két kérdésre adott igen esetén nincs tennivaló, de ha csak úgy letöltötted a képet, akkor azt jobb ha törlöd a weblapodról, vagy megvásárolod jogtisztán.

Amint a kezedben van a jogszerű használati engedély, vagy a saját eredeti mentett fényképed Exif azonosítóval, akkor be is nyújthatod a felülvizsgálati kérelmet. (20) pont.

Schema – strukturált adatok nem minőségi irányelvnek megfelelő használata

A Google nagyon sok sémát kínál arra, hogy egyszerűen leírhassunk a weblapunkról olyan adatokat, amelyeket a Googlebot és más robotok is be tudnak olvasni.

A strukturált adatok nem csak az indexelést segítik, hanem a kereső találati listájában a keresési eredménynél is megjelenítésre kerülhetnek.

Pl. egy eseménynél a dátum, esemény megnevezése és hely is megjelenik, vagy recept adatoknál a megjelenés is változik a találati listán.

Ügyelj arra, hogy a Schema adatok a valóságnak megfeleljenek, valamint hogy betartsd a webmester irányelveket: láthatóak legyenek a felhasználók számára, a tartalma releváns legyen a weboldaladdal, ne legyen félrevezető vagy más módon manipulatív.

Ha nem tudod, hogy melyek a strukturált adataid a weblapodon, akkor ajánljuk a Search Console-n keresztüli megtekintést, vagy közvetlenül a Google strukturált adat ellenőrzőjét:
https://developers.google.com/structured-data/testing-tool/

Google sturkturált adat ellenőrző eszköze

 

(20) Nyújts be felülvizsgálati kérelmet a büntetésre vonatkozóan.

(2-3 hét is lehet, amíg választ kapsz!) A felülvizsgálati kérelmet itt tudod kérni: lépj be a Search Console fiókodba. Keresési forgalom/Kézi műveletek. (Itt kaptad a jelzést, hogy ha kézi büntetést kaptál.) Kattints a "Felülvizsgálat kérése" lehetőségre. A válasz lehet: elutasítás és jóváhagyás is.
Ha jóváhagyást kapsz, akkor a kézi műveleteket eltávolítják a webhelyedről.

Egy jó felülvizsgálati kérelem három dolgot tartalmaz:
  1. a webhelyen észlelt minőségi probléma pontos leírását;

  2. a probléma megoldása érdekében tett lépések leírását;

  3. az erőfeszítések eredményének dokumentációját.

Ha elutasítást kapsz, akkor nem volt elégséges a javítás, biztosan maradtak olyan elemek a weblapodon, amelyek nem felelnek meg a minőségi irányelveknek. Ismételten nézd át a weboldalt. Nézd meg a Search Console felületen, hogy a Google robotja hogyan látja az oldalad: Feltérképezés/ Megtekintés Google-ként. Hasonlítsd össze az ott látottakat egy böngészőben megnyitott oldallal. Lehet, hogy nem vettél észre egy olyan hibát, amelyet webhely feltörésből adódik és ezért a robot más tartalmat lát, mint a látogatók.

Bővebb információ a Felülvizsgálati kérelemről: https://support.google.com/webmasters/answer/35843?hl=hu

A felülvizsgálati kérelem így néz ki a DMCA büntetés esetén:

DMCA viszontbejelentés

Világvége mentőcsomag ajánlatunk

Miért minket válassz?

  • Szupergyors, 1 perc alatt elvégezhető SEO teszt.
  • Részletes elemzés 80+ szempont alapján.
  • Költséghatékony, lényegretörő SEO eszköz.
  • Megbízható, sokat tesztelt megoldásokat tartalmaz.
  • Folyamatosan követett SEO elvek alapján módosítjuk tesztjeinket.

Kosár

A kosár tartalma 0 kupon.
Összesen 0 Ft
Bezár
A kupon sikeresen a kosárba került

Mit kapsz eredményül?

Seeky megmutatja az indexszámokat