Nyomozd ki, hogy milyen büntetést kaptál!

Ha úgy érzed, hogy büntetést kapott a weboldalad, akkor először ki kell deríteni, hogy mely algoritmusnak köszönhetően kaptad azt, vagy esetleg kézi büntetéssel sújtottak.

A folyamatábrán haladj a nyilak mentén, hogy láthasd a javítási folyamatot.

A következőkben nem teljes stratégiát írunk le, hanem az ábra jelzett helyeinek kiegészítő segítségét. A büntetés helyreállító folyamata az ábrával együtt teljes!

(1) Google jelezte?

A Google a Webmaster Toolsban (Search Console) küldött értesítést a fennálló hiányosságokról? Pl. Spam gyanú, DMCA – szerzői jog megsértés, stb.

(2) Csak néhány kulcsszóra tűntél el a találati listáról:

Időnként megnézed a keresőben a kulcsszavakra, hogy hanyadik helyen jelensz meg? Egyre jobb helyezéseket tapasztaltál? Akkor becsapod saját magad. A böngésző megjegyzi a látogatásaidat és minél többször látogatsz egy oldalt, annál előrébb fog az megjelenni a találati listádon, mint releváns találat. Az ellenőrzést mindenképp inkognitó módban és a weboldalad céljainak megfelelő helyi célzásnak megfelelően beállítva tedd meg minden esetben. Így ellenőrizd le, hogy fontosabb kulcsszavaidra kiad-e a találati listában. És ha a helyezésed nagyon zuhan egy-két kulcsszóra, akkor erre tarts a folyamatábrán. (Ellenőrzés a 3. pontnak megfelelően pontosabb.)

(3) Ellenőrizd le: történt-e változás a Google találati listában.

Bizonyára vannak kiválasztott kulcsszavaid, amelyeknek saját céloldala is van a weboldaladon. A Search Console programban időszakokra beállítva láthatod, hogy egyes kifejezésekre hányszor jelent meg oldalad a keresőben és hány kattintást értél el, átlagosan hanyadik helyen. Nézz meg egy régebbi időszakot és egy mostanit, amelyben láthatod, hogy egyes kulcsszavaid, kifejezéseid milyen eredményeket ért el.

Search Console kulcsszó és helyezés lekérdezés

 

(4) Ellenőrizd le: a weblapra mutató linkeket. Lehet emiatt kaptál büntetést.

A Search Console program bal oldali menüje: KERESÉSI FORGALOM / Az Ön webhelyére mutató linkek: Az áttekintésben láthatod a Linkek számát összesen és "Ki linkeli a legtöbbször" 5 soros felsorolását. Ha az "Egyebek"re kattintasz, akkor láthatod a teljes listát, amelyet .csv formátumban le is tudsz tölteni. A teljes linkek bemásolásával meg tudod nézni, hogy honnan mutatnak linket a weboldaladra. Ha olyan oldalt látsz, amely nem üti meg a minőségi színvonalat, nem kedvező a weboldaladra, akár nem megbízható, büntetett oldal, akkor ezekről a helyekről kérd a linked törlését.

(5) Ellenőrizd le: a weblapod. Javítsd és fejleszd a tartalmakat!

Mennyi tartalom van a weblapodon? Érdemes hosszú időket eltölteni az oldalaidon? Hasznos, máshol nem fellelhető tartalmaid vannak? Ha nemleges a válaszod, akkor neki kell állni a tartalomfejlesztésnek, amelyek kulcsszó és témaspecifikusak. A konkurensed, ha több és élménydúsabb tartalmat tesz közzé a weblapján, és kb. ugyanolyan a többi optimalizáltsági szintetek, akkor meg fog előzni a találati listán!

(23) Még indexelve vagy a Google keresőben?

Erre hogy jöhetsz rá? Nyiss egy inkognitó ablakot* és egyszerűen keress rá a domain nevedre. Ha nem kapsz találatot a saját weboldaladdal, akkor nagyon nagy baj van!

(*Inkognitó ablak Chrome böngészőben: https://support.google.com/chrome/answer/95464?hl=hu)

 Segítünk a büntetéseket kinyomozni

 

Miért minket válassz?

  • Szupergyors, 1 perc alatt elvégezhető SEO teszt.
  • Részletes elemzés 80+ szempont alapján.
  • Költséghatékony, lényegretörő SEO eszköz.
  • Megbízható, sokat tesztelt megoldásokat tartalmaz.
  • Folyamatosan követett SEO elvek alapján módosítjuk tesztjeinket.

Kosár

A kosár tartalma 0 kupon.
Összesen 0 Ft
Bezár
A kupon sikeresen a kosárba került

Mit kapsz eredményül?

Seeky megmutatja az indexszámokat