PageRank kijelzés megszűnése

PageRank nyilvánosság megszűnése

A Google 2016. március 07-én közzétette a hírt, hogy a PageRank a nyílvánosság felé végleg törlésre kerül. A PageRank továbbra is része a keresőalgoritmusnak, de ehhez külön adatszolgáltatás elvesztette jelentőségét jó ideje, mert mint önálló adat sosem jellemezte igazán a keresőbeli helyezést.

Google PageRank múltja

A Google PageRank 0-10 közötti értékkel mutatta 2000-től, hogy a Google mennyire fontosnak ítéli az oldalt (vagyis sokak szemében ezt mutatta). Először 2000-ben az Internet Explorer eszköztárban jelent meg és ott közvetlenül kijelzésre került egy zöld sávval jelezve a PageRank érték bármely oldalt látogatva. Ezt követően Firefoxban is hasonló jelzéssel látható lett ez a mutatószám.

A keresőoptimalizálást végzők hamar felismerték, hogy ez egy olyan eszköz a kezükben, amely végre numerikusan kifejezve mutat weboldal tulajdonságot, ezáltal lehet kézzel foghatóan összehasonlítani weboldalakat.

Ezzel sok SEO-s csapdába is esett, mert csak erre koncentrálva igyekezett a weboldalakat optimalizálni. A PageRank viszont mindig is csak egy része volt a Google kereső algoritmusának. A magas PageRank érték nem jelentette azt, hogy az az oldal elől is lesz a keresőben. Hiszen ha az algoritmus többi rangsorolási tényezőjén rosszabban teljesített egy magas PageRankú oldal, mint egy alacsonyabb értékű, akkor az alacsonyabb értékű megelőzhette a kereső találati listáján azt.
A PageRank érték kialakításában a legnagyobb szerepe a weboldal link kapcsolatainak volt. Ezért innentől kezdve beindult a link adás-vételi üzletág.

A PageRank eszköztár támogatása a Firefoxban, majd az Internet Explorerben is megszűnt közel 3 éve, miután egyre ritkábban frissítették az adatokat és sokszor hibásan is. (A Webmester Eszközökből - mai neve Search Console - 2009. októberében kerül eltávolításra a PageRank statisztika.)

A PageRank nyilvánosságának megszűnésével enyhült az a hajsza, hogy mindenáron mindenki magas PageRank számot akarjon elérni és ezzel belehajszolva sok esetben a weboldalt a linkvásárlások okozta büntésbe.

A búcsú

Még van ahol láthatóak a legutolsó adatok, de várhatóan 2 héten belül ez mindenhonnan le fog kerülni. Jelenleg még elemzéseinkben is kijelzésre kerül a legutolsó frissítés eredménye, de 2 hét múlva mi is végleges búcsút intünk neki.

Miért minket válassz?

  • Szupergyors, 1 perc alatt elvégezhető SEO teszt.
  • Részletes elemzés 80+ szempont alapján.
  • Költséghatékony, lényegretörő SEO eszköz.
  • Megbízható, sokat tesztelt megoldásokat tartalmaz.
  • Folyamatosan követett SEO elvek alapján módosítjuk tesztjeinket.

Kosár

A kosár tartalma 0 kupon.
Összesen 0 Ft
Bezár
A kupon sikeresen a kosárba került

Mit kapsz eredményül?

Seeky megmutatja az indexszámokat