Rangsorban a HTTPS

A https bekerült a rangsorolási tényezők közé

Már tavasszal hallhattunk Matt Cuttstól az esélyről , de akkor még úgy látszott, hogy nem kivitelezhető egyhamar az, hogy a Google előtérbe helyezze a https, azaz a biztonságos weboldalakat.

2014. augusztus 06-án hivatalos helyen - a webmester blogban - bejelentette a Google csapata, hogy rangsorolási tényezőként figyelembe veszik, hogy a weblap alapértelmezetten HTTPS (Hypertext Transport Protokol Secure) titkosítást használ-e.

Blogukban úgy fogalmazták meg, hogy ez kis súlyú rangsorelem a magas színvonalú tartalom fontosságával szemben, kevesebb mint 1 %-ot ér; de ha azt nézzük, hogy 200 körül van az algoritmus figyeléseinek száma, azért mégsem elhanyagolható ez az elem.

Kinek célszerű https-re váltani?

Közelítsük meg a kérdést a másik oldalról, felhasználó szemszögből. A Google szemében az első: a Felhasználó. Az a jó találati rangsor, ami a felhasználónak a legjobb eredményt nyújtja: nem csak megtalálja a keresett információt az oldalon, de az oldal biztonságos online élményt is nyújt. Ha mint felhasználó látogatunk meg egy oldalt, és jelszót kell megadnunk pl. a weboldal funkcióinak használatához (itt sok magán adatot adunk meg magunkról), vagy vásárláshoz akár bankkártya információkat is, akkor ugye nagyobb a bizalmunk az olyan weboldalakkal szemben, ahol ezeket a féltve őrzött információinkat titkosított weboldalon keresztül kezelik?! Senki sem szeretné, ha illetéktelenek kezébe kerülne akár a magánéleti állapota, problémái (társkereső oldal, orvosi weblap), vagy bankkártya adatai!

A fentiek tükrében logikus lépés a Google-től, hogy az a weboldal kerüljön előrébb a találati listában, ahol https titkosítást használnak.
Amennyiben olyan weboldalad van, ahol van bejelentkezési felület és olyan információ cserék történnek, amelyek nem valók idegenek kezébe, akkor itt az idő, hogy átgondold szükséged van-e biztonságos weblapot üzemeltetni.

Hogyan kell átállni https-re?

Az egész kulcsa: SSL tanúsítvány beszerzése és annak beállítása a weboldalon. Hamarosan technológia blogunk vezetője, Éles László jelentkezni fog írásával, ahol részletes magyarázatot ad, hogy mi is a https, mi az SSL kulcs, hol szerezhető be kedvező áron, milyen beállítási feladatok vannak ezzel kapcsolatban.

Élesné G. Szilvia

SEO szakértő

Miért minket válassz?

  • Szupergyors, 1 perc alatt elvégezhető SEO teszt.
  • Részletes elemzés 80+ szempont alapján.
  • Költséghatékony, lényegretörő SEO eszköz.
  • Megbízható, sokat tesztelt megoldásokat tartalmaz.
  • Folyamatosan követett SEO elvek alapján módosítjuk tesztjeinket.

Kosár

A kosár tartalma 0 kupon.
Összesen 0 Ft
Bezár
A kupon sikeresen a kosárba került

Mit kapsz eredményül?

Seeky megmutatja az indexszámokat