Népszerűségi index

Megnézem, hogy a nagy keresők szemében milyen a népszerűséged, hanyadik helyen állsz az Alexában, hogyan szerepelsz a közösségi oldalakon.

Tartalmi index

A keresőkben való helyezés nagyon függ attól, hogy milyen tartalmat jelentetsz meg az oldaladon és a kulcsszavakat hogyan használod.

Technológiai index

Kiváló tartalmat írtál és csak várod, hogy megjelenj a keresőkben? Lehetséges, hogy weboldalad programozásával van nagyon nagy baj!

A legjobb alternatív kulcsszókutató eszközök

A kulcsszókutatás a keresőmotor-optimalizálási stratégia szerves része és ami jó benne, hogy nem kell feltétlenül érte egy vagyon fizetni.

A kulcsszókutatás jelentős időráfordítással jár számos marketing szakember, weboldal tulajdonos és tartalomkészítő számára. Ez manapság olyasvalami, ami a kis- és középvállalkozások tulajdonosait is érinti, hiszen a tökéletesen optimalizált oldal ma már szükségszerű bármilyen online jelenléthez.

A múltban sok utánajárást – gyakran napi több órát – igényelt megtalálni a legjobb kulcsszó stratégiát. Manapság ez sokkal egyszerűbb, mert több továbbfejlesztett eszköz áll rendelkezésre, ami megkönnyíti és meggyorsítja ezt a munkát. Sajnos több ezek közül költséges és még a vállalati szintű költségvetést is meghaladja.

Hogy minél elfogadhatóbb legyen ez a költség, használhatunk alternatív eszközöket, ami gyakran kompenzálja a költségeket – ezek az eszközök olcsók vagy akár lehetnek teljesen ingyenesek is. Íme, néhány kulcsszó kutatási eszköz, amelyekről nem fogja elhinni, hogy nem kerülnek egy fillérbe se! Így a keresőoptimalizálást tudja költséghatékonnyá tenni.

Ubersuggest

Ubersuggest oldalaAz Ubersuggest használható tartalomkeresésre, valamint kulcsszó kutatásra is (emellett hasznos eszköz a leblokkolásaink feloldásához). Egy mondat vagy kulcsszó begépelésekor, megválasztva a médiumot (pl.: web, képek, Yahoo) és a nyelvi preferenciákat, a felület kiad egy listát a hasonló keresési találatokról és a találati mennyiségekről, mutatja a CPC-t („Cost-Per-Click"), valamint a verseny százalékos arányát.

Például rákeresve a „tartalommarketing" kifejezésre 913 találatot kapunk a teljes mennyiségből, ami 18.100, a CPC 23.25 dollár, a versenyarány százaléka pedig 0.58. Legörgetve megtaláljuk az összes változat kifejtését és információt arról, hogy mindez hogyan változik, itt látható pl. a hozzákapcsolt hirdetések száma is, melynek mennyisége 140, CPC-je 4.70 dollár, a versenyarány százaléka 0.36.

A Keyword-del ellentétben (ami hatáskört is mutat) az eszköz nem igényel regisztrációt és belépést, mindössze az aktuális keresési mennyiséget és a verseny szintjét mutatja.

Google Correlate

Google Correlate weboldalaMindenki ismeri a Google Keyword Planner-t és valószínűleg használja is, mivel – amennyiben szándékunk a Google-keresések megcélzása – ez a legpontosabb kulcsszó eszköz a weben. Azonban valószínűleg még nem sokan hallottak a Google Correlate-ről, ami nagyon hasznos és hatékony eszköz a keresésekben, amelyeket összefüggésbe hoz a webes és a valós világbeli trendekkel.

Olyan mintákat hoz létre, amelyekről eddig nem tudtunk és lehetővé teszi, hogy időperiódusra bontva összehasonlítsuk – akár hosszú, akár rövid időt alapul véve.


Keyword.Guru

Keyword.Guru weboldalaTudni akarja, mi népszerű a nagy keresőmotorokon és nem csak a Google-on? A Keyword.guru a legnagyszerűbb eszköz, ami élő kereséseket tesz lehetővé és a begépelés pillanatában megmutatja a javaslatokat, illetve tudomást szerzünk arról is, hogy a keresőszó begépelésének pillanatában mások mit keresnek.

Nincsenek konkrét, reális mérőeszközök, de nem mindenki szeret számokkal foglalkozni. Ez az eszköz kevésbé technikai, mint a többi, azonban sokkal hozzáférhetőbb, ha egyéb információk nélkül csupán azt szeretnénk látni, hogy milyen keresések a leggyakoribbak – hiszen a sok információ gyakran maga alá temeti még a tapasztalt kulcsszó kutatókat is.


Soovle

Soovle.com weboldalaGoogle, Bing, Yahoo, Amazon, Wikipedia és YouTube: mi bennük a közös? A Soovle mindegyiket fedi, ezzel pedig segít áttekinteni, hogy mi is folyik a különböző csatornákon. Képes videotartalmat keresni a YouTube-on, oktatási cikkeket a Wikipedia-n, vásárlási infókat az Amazonon, így különösen hasznos arra, hogy szélesebb rálátást kapjunk a keresések aktuális állapotára a weben.

A Soovle nem generál számokat a kulcsszavakhoz, de gyors és általános rálátást nyújt arra, hogy mi érdekli a közönséget a különböző csatornákon.

Hasonlóan a Keyword.Guru-hoz mindezt ugyanazon az oldalon teszi, élő keresési frissítésekkel.


Bulk Keyword Suggest Tool

Seochat Google Keyword Suggest ToolA Bulk Keyword Suggest Tool lehetővé teszi, hogy mélyre ássunk az automatikus javaslati eredményekben, amelyek a Bing-ről, Amazonról és a YouTube-ról származnak. A SEOchat által létrehozott eszköz a legfontosabb kifejezéseket használja, hogy a használható mondatok szélesebb körét hozza létre.

Egyszerű a használata, könnyű olvasni és nagyon gyorsan keres. Tudunk futtatni második és harmadik tömeges javaslatkeresést is, össze tudjuk hasonlítani őket, majd exportálhatjuk az eredményeket vagy csak egy kiválasztott eredményt az alapján, hogy hogyan kattintottunk.


Bónusz: Hihetetlen ingyenes eszközök

Serpstat

Serpstat weboldalaA Serpstat egy egyre nagyobbra terjeszkedő hacking eszköz, annak viszont hatékony. Van fizetős verziója is 19 dolláros havidíjjal, ami lehetővé teszi, hogy az üzleti növekedésünket újabb szintre emeljük. Azonban van ingyenes verzió is, ami a Google országonkénti új verzióival működik.

A Serpstat kulcsszó nehézséget kalkulál minden keresési kéréshez, megmutatja a speciális elemeket (amelyek informálnak bennünket a keresési szándékról) és közösségi média rangsorolást készít minden kifejezéshez, valamint speciális filtereket ajánl, amelyek képesek mélyre ásni az egyes kulcsszó listákban.

Ez az új eszközök egyike, amely a Yandex-en is működik. A grafikonok egyszerű oszlopdiagramok, amelyek hatékonyan, lebontva láttatják és első pillantásra is könnyen érthetővé teszik az adatokat.


WordStream

Wordstream weboldalaA Wordstream-nek is van ingyenes modellje, a teljes verzió kb. 260 dollárt kóstál havonta, éves befizetés esetén kedvezménnyel. Azonban neki is van ingyenes, limitált verziója, amit szeretek használni, mert – amennyiben igényünk van rá – lehetővé teszi az iparágankénti meghatározást.

Kicsit könnyebb, ha a kulcsmondat, amivel dolgozunk általánosabb és alkalmazható a szorosan nem kapcsolódó mezőkben is. Meghatározhatjuk az országot is, ami hasznos, ha nem akarjuk automatikusan az amerikai piacot megcélozni (amit egyébként sok eszköz tesz, mivel ez a legnagyobb Google-piac).

Evenich András
kulcsszo.hu



Élesné G. Szilvia:
A fenti kulcsszó kereső eszközök főként az idegen nyelvű weboldalak esetében adnak segítséget. Köszönjük Evenich Andrásnak a kulcsszo.hu SEO-sának a hasznos gyűjteményt!

2018-02-15 10:01

Miért minket válassz?

  • Szupergyors, 1 perc alatt elvégezhető SEO teszt.
  • Részletes elemzés 80+ szempont alapján.
  • Költséghatékony, lényegretörő SEO eszköz.
  • Megbízható, sokat tesztelt megoldásokat tartalmaz.
  • Folyamatosan követett SEO elvek alapján módosítjuk tesztjeinket.

Kosár

A kosár tartalma 0 kupon.
Összesen 0 Ft
Bezár
A kupon sikeresen a kosárba került

Mit kapsz eredményül?

Seeky megmutatja az indexszámokat